FAQ

FRÅGOR

_________________________

Vad händer när jag anmält mig för en språk- eller konfirmandresa?

Din resa steg för steg

Betala anmälningsavgiften och eventuellt avbeställningsskydd: Du betalar till vårt bankgiro
5542-9245, anmälningsavgiften på 1.500 kr ingår i resornas totalpris och dras således bort från din slutfaktura. När vi fått anmälningsavgiften så är din bokning definitiv.
Informationsträff: Det kommer en kallelse till informationsträff till våren 2022. Då går vi igenom allt det praktiska och ni träffar oss ansvariga. 
Slutbetalning: gör du cirka 30 dagar före avfärd. 
Boendeinformation: Information om var du ska bo sker löpande, men senast sista informationsträffen får du din värdfamilj och deras uppgifter.


Hur fungerar det att bo i en värdfamilj?

En värdfamilj är precis som vilken familj som helst. De kan bestå av gifta par, sambos eller ensamstående mammor eller pappor, de kan vara unga eller medelålders. De flesta familjer har egna barn i olika åldrar.

Värdfamiljer kan bo i ett stort hus eller radhus. Gemensamt för alla är att de tycker internationella och kulturella utbyten är spännande och att de vill lära känna studenter från hela världen. De flesta har varit värdfamiljer för våra elever i många år och många elever håller kontakten med sina värdfamiljer även efter resan.

Kan jag låsa mitt rum?

När du bor i familj är det vanligast att du får en nyckel till ytterdörren men ingen egen nyckel till ditt sovrum.
I vissa fall finns det lås på garderoben, eller ett värdeskåp i rummet, där du kan låsa in dina värdesaker. Saknas det brukar vi rekommendera att man har en resväska som går att låsa där man kan lämna pass och dator om det gör att man känner sig tryggare. 


Ska jag städa mitt rum?

Du förväntas alltid ta ansvar för ditt eget sovrum om du bor i värdfamilj. I värdfamiljen förväntas du plocka undan efter dig själv. 

Vad gör jag om jag får problem med boendet?

Om du får problem med ditt boende ska du ta kontakt med vår personal. Dina föräldrar kan inte göra så mycket på distans. Observera att boendestandarden utomlands nästan alltid är lägre utomlands än hemma i Sverige så ha inte för höga förväntningar på ditt boende. 

Vad händer på fritiden?

Dina ledare ser till att det alltid finns något roligt att göra. Ni åker på utflykter tillsammans (till exempel till stranden eller går på bio) eller provar på nya idrotter tillsammans. Det finns självklart även massor med aktiviteter på kvällarna så du lär inte ha tråkigt!

Behöver jag en försäkring?

Du bör definitivt ha en försäkring som täcker oväntade händelser som sjukdom eller stöld mm. Din hemförsäkring ger dig ofta ett visst skydd i 45 dagar. För att ha ett heltäckande försäkringsskydd vid utlandsstudier bör du dock teckna en försäkring som även täcker utbildningskostnader etc. 

Lunds Studieresor erbjuder en försäkring som ersätter självrisken vid stöld eller förlust och ert försäkringsbolag blir inkopplade för ersättning. Försäkringen kostar 160:- och betalas ut i det belopp som självrisken består av ifrån ert försäkringsbolag. När försäkringsärendet är avslutat och ni fått utbetalt, betalar Lunds Studieresor ut självrisken, som vanligtvis är på 1.500:-. Ert försäkringsärende blir helt gratis för er.
En service som har varit väldigt uppskattad genom åren.
 

GDPR
Villkor
Broschyr
Skolresor
 

Lunds Studieresor
Spireagatan 12
256 68 Helsingborg

070-569 48 33

Hej. Jag försöker maila support@hemsida24.se Jag får felmeddelande varje gång jag skickar. Kan ni hjälpa mig?